Nieuwsbrief

Logo Limburg organiseert de warme actie 'Breakfeast for life' op dinsdag 18 december. Bestel vandaag nog voor slechts 10 euro je gezond ontbijt ten voordele van Hart voor Limburg.
Woonzorgcentra kunnen binnenkort ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra' zijn geopend.
De gemeente Kinrooi sloot op zondag 2 december het projectjaar 'Niet perfect, verhoog je veerkracht' af met het slotmoment 'Dummies over veerkracht'.
Slotmoment Kinrooi
Ook OCMW Zonhoven en gemeente Kortessem engageren zich om een lokaal gezondheidsbeleid te voeren en mogen zich daarom sinds kort Gezonde Gemeente noemen.Een welgemeende dank-je-wel!
Gezonde Gemeente Logo Limburg
Op woensdag 29 november om 22u gaat op Canvas een nieuwe documentaire reeks over psychose van start: Gek en Geniaal.
Te Gek, Gek en Geniaal, Canvas
Tijdens de lezing 'nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek' geeft een opgeleide diëtiste uitgebreide informatie over de nieuwe modellen met gebruiksklare tips en concrete voorbeelden.
voedingsdriehoek bewegingsdriehoek
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Is jouw gemeente klaar voor een toffe uitdaging onder leiding van Sven Ornelis? Waarbij u uw inwoners uitdaagt om meer te bewegen? Dan is de 10.000-stappenclash iets voor jullie!
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Armoede en gezondheidsongelijkheid: een zaak van de Partij voor een Gezonde Gemeente. Ook van jou?
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Zet jij in oktober (en de aanloop tot oktober) mee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker? Zorg mee dat de juiste informatie bij de doelgroep terecht komt!
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
De griepvaccinatieperiode loopt van half oktober tot half november. Wil je mee griep helpen voorkomen? Zorg dat risicopersonen zich elk jaar laten vaccineren.
Ontdek Oog voor Lekkers, het nieuwe project voor fruit, groeten en melk op school. Mascottes Slurp en Slice motiveren kinderen om groeten en fruit te eten en melk te drinken.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Schrijf je klas in, blijf rookvrij en win! Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden.
Laat leerlingen uit de basisschool elke dag minstens één kwartier bewegen en leg mee de afstand naar de zon af!
De deadline voor het indienen van jouw innovatief onderzoeksproject of praktijkinitiatief bij de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen nadert!
Het Cedric Hèle Instituut voert, in opdracht van minister Vandeurzen, een onderzoek naar de noden van de eerstelijnszorgverleners in het omgaan met psychosociale problemen van kankerpatiënten.
chi
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
Het VIGeZ en Odisee Hogeschool zijn op zoek naar 20 zwangere vrouwen die roken om mee te werken aan een kwalitatief onderzoek.
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
Naast de publiekscampagne 'Laat griep deze winter in de kou staan' is er dit jaar 'Bescherm jij Yvette?' voor zorgverleners en personeel in de zorgsector.
2016 werd voor De DrugLijn het op twee na drukste jaar ooit.
De zelfmoordlijn 1813 wil nog meer oproepen beantwoorden en zoekt extra vrijwilligers.
De jury verkoos een organisatie die valpreventie op een veelzijdige manier in de kijker zet en voldeed aan alle vooropgestelde criteria: een origineel initiatief, met extra aandacht voor moeilijk te bereiken senioren en een samenwerking tussen verschillende actoren.
Eén van de sterktes van deze campagne is dat we willen werken met getuigenissen van mensen om de campagne herkenbaar te maken voor een breed publiek. Help je mee deze oproep te verspreiden?
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
De deadline voor het indienen van jouw innovatief onderzoeksproject of praktijkinitiatief bij de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen nadert!
Op 1 juni vond de eerste projectdag plaats. Tijdens dit ontmoetingsmoment stelde de partnerogrni
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
We roepen alle Limburgse organisaties en verenigingen op om hun krachten te bundelen, geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en tips te delen om je (nog) beter in je vel te voelen.
Heb jij aandacht voor de gezondheid van je medewerkers? Schrijf je dan in voor de ‘Gezond Werken Award’.
Niks vervelender dan gaan wandelen en nadien vaststellen dat je gebeten bent door een teek. Verwijder de teek en stuur ze op naar het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
16.557 leerlingen laten de sigaret links liggen.
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase rond warme dagen. Help mee de aandachtspunten te verspreiden.
Sneller, handiger, gezonder ... doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
Het komende weekend en maandag wordt zeer warm weer voorspeld. Daarom geldt van zaterdag tot maandag de waarschuwingsfase van het hitteplan.
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
31 mei is Werelddag zonder Tabak. Een mooi moment om te stoppen met roken ...
Aan de KU Leuven werd ter nagedachtenis van onze in 2015 overleden collega het Dr. Arlette Wertelaers fonds voor valpreventie bij ouderen plechtig ingehuldigd.
Logo Limburg is twee krachten rijker! Matthias Houben is onze tweede medisch milieukundige. Frank Willems is onze lokale netwerker in Midden-Limburg. Hij neemt ook Senior Friendly Communities op zich.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie brak een record in Limburg! Meer dan 120 organisaties namen deel.
De televisiereeks '13 Reasons Why' op Netflix doet heel wat stof opwaaien. Bezorgd om deze reeks? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft advies hoe je jongeren kan ondersteunen bij het bekijken van deze reeks.
Hoe zorg je er voor dat een initiatief ter promotie van beweging bij ouderen succesvol is? Met welke drempels en succesfactoren hou je best rekening?
De leerlingen van het derde leerjaar van SBS Koersel en de Zevensprong Ham hebben keukenschortjes gewonnen met de Loofjeswedstrijd van het fruit-op-schoolproject Tutti Frutti.
In de aanloop naar de Week van de Valpreventie organiseerden wij weer een studienamiddag voor woonzorgcentra. Dit jaar draaide alles rond 'Hoe integreer je een beweegbeleid in je organisatie?'
Met het lentezonnetje op ons gezicht is het net iets aangenamer wandelen, en dus worden de gezondheidswandelingen nog eens extra in de kijker gezet.
Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft elke vrouw van 25 tot 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijke te laten nemen.
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Ons team is twee krachten rijker! Chantal Swerts en Wim Smeets worden onze lokale netwerkers in Limburg-Zuid en -Noord. Zij zal ook de setting Bedrijven op zich nemen, hij het netwerk Zorg & Welzijn.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) brengt jaarlijks het middelengebruik van jongeren in kaart via een leerlingenbevraging.
'Voor mij ben jij top, denk ook eens aan een stop'. Tabakstop, de gratis rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker stelt zijn jaarcijfers en nieuwe postkaartcampagne voor.
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker blijft sterke resultaten boeken.
11 bedrijven gaan de strijd aan tijdens de eerste 10.000-stappenclash voor bedrijven.
In onze vernieuwde gids 'Elke stap telt! 10.000-stappenroutes' vind je 36 routes van 4.000 of 10.000 stappen in 29 Limburgse steden en gemeenten.
Door het grote succes maken we er dit jaar een tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
Een lokaal dienstencentrum is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Regelmatig hoort daar een glas bij. Lekker en gezellig, maar soms kan alcoholgebruik problemen met zich meebrengen.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.
Neem met je klas een filmpje op waarin jullie één van de 10 Woogie Boogie-moves uitvoeren en maak kans op een te gekke prijs!
Wint jouw onderneming de Gezond Werken Award?
Met Valentijnsdag, het feest van en voor de geliefden, wil het CvKO iedereen oproepen om ook steeds van jezelf te houden en zorg te dragen voor je eigen lichaam.
In de regio Belgisch Limburg nemen Hamont-Achel, Tessenderlo, As en Hasselt deel aan het project Senior Friendly Communities.
Neem deel aan het onderzoek naar psychisch welbevinden bij de Vlaming.
Een complimentje geven of krijgen doet deugd, ook op de werkvloer! Naast het krijgen van een goed gevoel, kan een compliment de prestaties bevorderen én het werken gemakkelijker en leuker maken.
Het project Kleurrijk Gezond wil de basiskennis over gezond eten en bewegen op een interactieve manier vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.
Op 1 februari is Tournée Minérale gestart. Logo Limburg klinkt, net als 8.000 Limburgers, op een maand zonder alcohol.
Belgen nemen massaal deel aan Tournée Minérale, de campagne van VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Doe jij ook mee?
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
Mei is de internationale maand van de strijd tegen baarmoederhalskanker. Zet jij mee het bevolkingsonderzoek in de kijker? WIj zorgen voor materiaal en inspiratie.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond?
Logo Limburg vzw heeft nog een laat nieuwjaarscadeautje voor de trouwe gezondheidswandelaars. Met onze gloednieuwe fluohesjes stappen zij voortaan zichtbaar in 30 minuten hun gezondheid tegemoet.
De Raad van Bestuur van Logo Limburg vzw heeft beslist om de vergoeding van de externe lesgevers te verhogen.
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
In maart staat de strijd tegen dikkedarmkanker in de kijker. We willen - met jullie hulp - iedereen overtuigen om in de toekomst mee te doen aan het bevolkingsonderzoek.
CAD Limburg lanceert samen met 13 andere Europese partners de web-based interventie MindyourTrip voor jonge consumenten van Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). 
MindyourTrip.eu
Patiënten en medewerkers van Medisch Centrum St.-Jozef in Bilzen brengen de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid op een unieke manier onder de aandacht. Dikke proficiat! Bedankt!
Samen Veerkrachtig
Wie als huishoudhulp, poetshulp of verzorgende bij mensen thuis werkt moet dat kunnen doen in een rookvrije omgeving. Lees meer over de campagne ‘Jouw huis, mijn werkplek’.
passief roken
Op 1 december organiseerde het Netwerk Educatie van het Provinciaal Natuurcentrum de tweejaarlijkse contactdag. Logo Limburg deelde prijzen uit! Proficiat Stippe Stap!
Netwerk Educatie
Cursisten van de opleiding eerstelijnszorg bezoeken Logo Limburg en worden ondergedompeld in een interactieve workshop.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen