Nieuwsbrief

← Vorige

Gezondheidssessie "Voel je goed, zit goed"

Gedurende twee uur maken de deelnemers op een interactieve en leuke manier kennis met  het thema geestelijke gezondheid. Ze ontdekken dat je je eigen geestelijke gezondheid kunt versterken en dat dit heel belangrijk is. De rode draad doorheen de sessie is de “Goed-gevoel-stoel”, die helpt om je goed gevoel wat vaker en langer bij je te houden. Een “Goed-gevoel-stoel” heeft dan wel vier stevige poten nodig: je verdient alle hulp en steun, je mag jezelf graag zien, je hebt het recht jezelf te beschermen en je mag jezelf goed doen. Allerhande tips en oefeningen helpen  deelnemers  aan de slag te gaan met volgende vragen: Neen zeggen, is dat ook voor jou zo moeilijk? Heb jij ook wel eens zoveel aan je hoofd, dat je vergeet om even tijd voor jezelf te maken? Of zet je je liever in voor anderen, dan te denken aan je eigen ontspanning? Hulp vragen, is dat niets voor jou? Jij lost het immers allemaal zelf wel op? En bovendien is het erg moeilijk om te weten waar je terecht kunt met je vragen. En jezelf graag zien, hoe doe je dat eigenlijk? Kun je dat leren om meer zelfvertrouwen te hebben?

Voor wie?

Algemene bevolking - kansengroepen

Wie kan dit organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, verenigingen, scholen en andere organisaties

Praktisch

  • Een sessie duurt ongeveer twee uur
  • Aantal deelnemers: min. 8 en max. 15 deelnemers
  • Kostprijs per sessie: 121 euro (+km-vergoeding van de lesgever). Organiseer je dit als “Gezonde Gemeente”? Dan kan je rekenen op een financiële tussenkomst van 50%.

Het Logo zet je op weg

Logo Limburg zorgt voor professionele begeleiders, voor ondersteunende informatiematerialen en ondersteuning bij de werving van deelnemers.

Neem contact op met Logo Limburg: logolimburg@limburg.be tel. 011 23 82 38
Of bestel gratis onze brochure.

Materialen

Brochure: Gezondheidssessies
Gezondheidssessies
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen