Nieuwsbrief

← Vorige

Op stap met een gezonde hap

Groepsmethodiek voor kansengroepen rond gezonde voeding en bewegen

In “Op stap met een Gezonde Hap” wordt heel laagdrempelig, met eenvoudige informatie en op maat gewerkt. De deelnemers komen gedurende 16 weken één keer per week samen, afwisselend de ene week voor een kookworkshop met wandeling en de andere week voor een beweegsessie. Een diëtiste en een projectcoördinator begeleiden de kooksessies. Een beweegcoach en een projectcoördinator leiden de beweegsessies.

De doelstelling van het project is kansengroepen motiveren tot een gezondere levensstijl waarbij vooral wordt ingegaan op de gezonde keuzes van voeding en bewegen. De activiteiten gebeuren in groep. Deelnemers bouwen zo hun sociaal netwerk uit en vinden steunfiguren om hun gezonde leefstijl vol te houden.
 

Voor wie?

Mensen met een lagere sociaaleconomische status.
 

Wie kan “Op stap met een gezonde hap” organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, lokale verenigingen, organisaties actief op het vlak van kansarmoede, vormingswerkers,…

Waarom?

Mensen met een lagere socialeconomische status besteden minder aandacht aan gezonde voedingsgewoonten en bewegen. Door de dagdagelijkse (financiële, emotionele, ...) zorgen of specifieke thuissituatie (onvoldoende voorzieningen/mogelijkheden) komen ze er niet toe gezonde voedingsmiddelen aan te kopen, een gezonde maaltijd te bereiden en voldoende te bewegen. “Op stap met een gezonde hap” probeert aan te sluiten bij de noden van de doelgroep.

Praktisch

Er zijn handleidingen voor:

  • projectcoördinatoren
  • diëtisten
  • beweegcoaches


Je kunt alle werkbladen verkrijgen via Logo Limburg.

Het Logo zet je op weg

Logo Limburg biedt ondersteuning en advies bij de organisatie van “Op stap met een gezonde hap”. Je kunt bij ons ook terecht voor een diëtiste.
Contacteer ons op 011 15 12 30 of logo@logolimburg.be.
 

Andere projecten:

Fotogalerij

Op stap met een gezonde hap


 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen