Nieuwsbrief

← Vorige

Complimentenactie voor onderwijs

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen beschermend werkt tegen psychisch onwelbevinden. En complimentjes geven aan elkaar is een goede manier om het zelfvertrouwen een boost te geven, én om de sociale vaardigheden van de kinderen te ondersteunen.
 
Logo Limburg ontwikkelde een aangepast complimentenpakket voor het kleuteronderwijs, lager onderwijs en middelbaar onderwijs.
 
De kleuters worden via een complimentenspel geprikkeld om stil te staan bij waar ze zelf of hun klasgenootjes goed in zijn. Het doel bestaat uit, door interactie tussen kleuters onderling of kleuters en de begeleider, de veerkracht van jonge kinderen te vergroten en/of versterken.
 
De kinderen van het lager onderwijs worden uitgenodigd om fruitige complimentenstickers uit te delen. Eén vel (A5) complimentenstickers bestaat uit 10 complimentjes die de kinderen aan elkaar kunnen geven. De stickers kunnen worden geïntegreerd in de les, of zo aan de leerlingen worden meegegeven. 
 
Ten slotte is er voor de leerkrachten van het secundair onderwijs een digitaal pakket beschikbaar met downloadbare complimentenkaartjes en afscheurcomplimentjes. Een groot blad met afscheurcomplimentjes kan in het klaslokaal of in de gang worden gehangen. Leerlingen kunnen er een complimentje afscheuren en aan een medeleerling geven.  Ook kunnen er complimentenkaartjes afgedrukt worden en op een complimentenstand in de inkomhal, op de eettafels in de refter, in een mandje op de lessenaars,… gelegd worden. De leerlingen kunnen vrij complimentjes nemen en uitdelen. 

Voor wie?

Basisonderwijs + secundair onderwijs

Praktisch

  • Kleuteronderwijs: Het hele pakket kan worden uitgeleend (mits betalen van 25 euro waarborg), of worden aangekocht bij Logo Limburg voor 10 euro
    • Zachte dobbelsteen met insteekhoezen
    • 9 complimentenkaarten
    • Lesfiche
  • Lager onderwijs: De complimentenstickers zijn te bestellen aan 0,10 euro per stuk (1 A5-vel met 10 stickers).
  • Secundair onderwijs: Het digitale pakket kan u gratis downloaden via de website van Logo Limburg.
 

Materialen

Campagnemateriaal: Complimentenkaartjes
Campagnemateriaal: Afscheurcomplimenten
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen