Nieuwsbrief

← Vorige

Cadmiumpreventie in Noord-Limburg

Inwoners van Hamont-Achel, Lommel, Neerpelt en Overpelt worden nog steeds blootgesteld aan cadmium, een restproduct van de vroegere zinkfabrieken in de regio. Het  consequent opvolgen van  een aantal eenvoudige preventiemaatregelen beperkt de blootstelling aanzienlijk.

Voor wie?

Inwoners van Hamont-Achel, Lommel, Neerpelt, en Overpelt

Wie kan de preventietips verspreiden?

Gemeentebesturen, tuinclubs, scholen, huisartsen, socio-culturele verenigingen,..

Praktisch

Zet de preventiemaatregelen regelmatig in de kijker!

  • Speel op veilig is een educatief pakket voor kleuters en kinderen uit de eerste graad van het basisonderwijs. Op een speelse en niet bedreigende manier leren kinderen samen met Lars en Noor de preventiemaatregelen toepassen. Het pakket kan uitgeleend worden via het educatief centrum van de Provincie Limburg
  • De cadmiumwebtool is een interactieve webtest die de inwoners beter leert inschatten welke risico's ze lopen en welke maatregelen helpen om blootstelling aan cadmium te verminderen. De tool biedt ook een advies op maat voor moestuintjes.
  • Infosessies.
  • artikels voor de website, infoblad, ledenkrant,..

Logo Limburg zet je op weg

Heb je een idee over hoe je de preventiemaatregelen aan de man/vrouw wil brengen of heb je interesse in het bestaande aanbod? De medisch milieukundigen informeren en ondersteunen je in het uitwerken van je idee.

Contacteer ons op 011 15 12 30 of logo@logolimburg.be.

Andere projecten:

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen