Nieuwsbrief

← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid


Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen door te praten met anderen, voldoende te bewegen of nieuwe dingen uit te proberen.

Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je uit om een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht. De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid.

Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische stoornissen, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn.

Elk jaar vind je hier een inspiratiegids. Kies er acties uit, of ga zelf creatief aan de slag. Samen kunnen we van Vlaanderen een plek maken waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die ze verdient.

Voor wie?

Iedereen 

Wie kan iets voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid organiseren?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht

Waarom?

'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht helpt ieder van ons omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.  

 

Samen voor een Veerkrachtig Limburg!


We roepen alle Limburgse organisaties en verenigingen op om hun krachten te bundelen, geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en tips te delen om je (nog) beter in je vel te voelen. Onder het motto "Samen veerkrachtig" brengen we naar buiten dat wij inzetten op dit levensbelangrijke thema en zo het verschil maken.

Hoe kan jouw organisatie of vereniging meedoen? Heel eenvoudig! Neem een kijkje in onze inspiratiegids en kies wat jij wilt doen. Let op: dit hoeft niet groots te zijn. Ook kleine acties leveren een grote bijdrage aan het sensibiliseren rond veerkracht. Kijk wat voor jouw organisatie haalbaar is. Laat je inspireren of kom zelf met een nog originelere actie op de proppen.

Ga jij zelf ook voor meer veerkracht? Toon dit dan tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid! Plaats de veerkrachtige badge op je Facebookprofiel, toon je interesse in een event of neem een leuke foto tijdens één van de activiteiten en post die op Facebook, Twitter of Instagram met #Werelddag Geestelijke Gezondheid.  

Draag de "Samen Veerkrachtig!"-boodschap uit via:

  • Een kant-en-klare e-mailhandtekening
  • Beeldschermafbeeldingen
  • Een Facebookomslag.

 

 

Wens je meer info of heb je vragen? Contacteer ons op 011 15 12 30 of logo@logolimburg.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen