Nieuwsbrief

Proost op het nieuwe jaar!

Kerstfeestjes, oudejaarsavond, nieuwjaarsrecepties … tijdens de eindejaarsperiode wordt er heel wat geklonken en dus ook gedronken. Enkele tips om even stil te staan bij je alcoholgebruik tijdens de feestdagen, en alle andere dagen van het nieuwe jaar.

Geniet, maar met mate!

  • Hoeveel glazen drink je op een avond? Sta er even stil bij, en pas eens een rondje of vraag eens een watertje. Alcohol is immers geen dorstlesser. Integendeel, je krijgt er zelfs meer dorst van.

  • Hoe lang doe je over één consumptie? Probeer ongeveer een half uur over een glas te doen. Matige drinkers doen 20 tot 30 minuten over het eerste glas, en nog iets langer over het tweede. Drink ook niet gulzig, maar neem minstens 7 slokken per glas.

  • Onlangs heeft een groep experten uit de preventie- en hulpverleningssector een nieuwe richtlijn voor alcoholgebruik opgesteld: Alcohol is een schadelijke stof. Om de risico’s van alcoholgebruik te beperken, drink je best niet meer dan 10 standaardglazen per week.
    Bekijk de volledige richtlijn >>>

Organiseer je zelf een feestje?

  • Voorzie een alcoholvrij alternatief om te klinken. BOB drinkt immers graag ook eens iets anders dan alleen maar water, en misschien krijg je zelf wel de smaak te pakken voor feestelijke drankjes zonder alcohol.

  • Hebben je gasten te veel gedronken? Bied hen dan een slaapplaats of regel een taxi.

Vier je op verplaatsing?

  • Ga je in groep uit? Spreek dan op voorhand af wie BOB is of maak gebruik van het openbaar vervoer of een taxi.

  • Misschien drink jij graag nog een glaasje, maar je vrienden niet. Dring zeker geen alcohol op als iemand daar geen zin in heeft. Heeft er iemand een glaasje te veel op? Jut hem dan ook zeker niet op om nog meer te drinken, maar draag zorg voor elkaar.

 

Noteer het nu al in je agenda: Februari = Tournée Minérale!

Een maand zonder alcohol, niet omdat het een korte maand is, wel om te bekomen van de overdaad tijdens de eindejaarsfeesten en nieuwjaarsrecepties.

Meer info >>>

 

Dit artikel mag je -mits bronvermelding van Logo Limburg- vrij overnemen voor publicatie in je nieuwsbrief of op je website.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen