Nieuwsbrief

Nieuw! Kleurrijk Gezond - Nu tijdelijk gratis!

Het project Kleurrijk Gezond wil de basiskennis over gezond eten en bewegen op een interactieve manier vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.

Vijftien procent van de totale Vlaamse bevolking is van vreemde origine. Ook voor hen is gezond eten en bewegen een aandachtspunt. Bij bepaalde etnisch-culturele minderheden komen diabetes type 2 en obesitas vaker voor dan bij de autochtone gemeenschap. De bestaande materialen om te informeren over voeding en beweging bleken te kort schieten voor deze doelgroep. Het project Kleurrijk Gezond wil deze leemte opvullen.

Kleurrijk Gezond maakt gebruik van beeldmateriaal en interactieve oefeningen. Ervaringsuitwisseling staat voorop tijdens de twee uur durende sessies onder begeleiding van opgeleide sprekers. De focus van de sessie kan je als organisatie zelf mee bepalen. Wil je meer weten over gezond opvoeden? Ontdekken hoe je meer kan bewegen? Iets bijleren over verborgen suikers en vetten? Allemaal mogelijk binnen Kleurrijk Gezond!

Logo Limburg vzw kan als lanceringsaanbod (tot 24 mei 2017) een aantal sessies van Kleurrijk Gezond gratis aanbieden! Bereik je als organisatie een diverse doelgroep en heb je interesse in Kleurrijk Gezond? Neem dan contact op met Logo Limburg via 011 23 82 38 of logolimburg@limburg.be.

 

Kleurrijk Gezond is ontwikkeld door Antwerps Integratiecentrum De8 vzw, VIGeZ, Logo Antwerpen en stad en OCMW Antwerpen. Het project wordt nu uitgetest in de rest van Vlaanderen.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen