Nieuwsbrief

Maak kennis met Matthias en Frank!

Logo Limburg is twee krachten rijker! Matthias Houben is onze tweede medisch milieukundige. Frank Willems is onze lokale netwerker in Midden-Limburg. Hij neemt ook het project Senior Friendly Communities op zich. Onze twee nieuwkomers stellen zich graag aan jullie voor!

Matthias (25) en Frank (37) zijn beide geboren en getogen Limburgers. Gezondheid ligt hen nauw aan het hart: Matthias is verpleegkundige van opleiding, Frank regent LO en bewegings- en gezondheidscoach.

"Gezondheid heeft me altijd geïntrigeerd. Mensen op weg helpen naar een gezonde levensstijl, hen een goed gevoel geven, geeft mij voldoening. En ik hoop dat ik met mijn nieuwe job bij Logo Limburg hieraan mijn steentje kan bijdragen", aldus Frank die overkomt van de dienst gezondheidspromotie van CM Limburg.

Matthias werkte als verpleger op de afdeling hart- en longziekten in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden: "Hier werd ik vaak geconfronteerd met vicieuze cirkels en dweilen met de open kraan-verhalen. Deze werden veelal in stand gehouden door een gebrek aan kennis en inzicht, en een verkeerde mentaliteit in de gezondheidsbeleving. Ik geloof dan ook sterk dat veel van de problemen op vlak van gezondheid voorkomen of beperkt kunnen worden door mensen een beter ondersteunde visie op gezond leven aan te reiken en daar hoop ik via mijn nieuwe job aan mee te werken."

"Ook ik vind het een hele uitdaging om gezondheid te integreren op verschillende niveau’s: lokaal beleid, diverse organisaties, ... Bovendien is het heel boeiend om mij in al de projecten van Logo Limburg te verdiepen", treedt Frank zijn collega bij.

"Het zoeken naar informatie en methodieken in een poging doelgericht kennis te kunnen aanbieden, spreekt me erg aan omdat we volgens mij zo als samenleving naar een gezondere en bewustere toekomst kunnen evolueren", rondt Matthias mooi af.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen