Nieuwsbrief

Gebeten door een teek? Stuur ze op voor onderzoek

Niks vervelender dan gaan wandelen en nadien vaststellen dat je gebeten bent door een teek. Verwijder de teek en gooi ze niet zomaar weg, maar stuur ze op naar het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Daar gebruiken ze de beestjes voor nuttig onderzoek!

In het kader van een studie naar het voorkomen van verschillende ziektekiemen in actieve teken in België, verzamelt het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) zoveel mogelijk teken die zich hebben vastgebeten op mensen (niet op dieren). Het doel van de studie is een beter beeld te krijgen van het voorkomen van een aantal ziektekiemen in teken in de verschillende provincies.

Om een voldoende aantal teken te kunnen onderzoeken, nodigt het WIV de bevolking uit om een verwijderde teek op te sturen voor onderzoek. De inzameling van teken loopt van 1 april tot en met 31 oktober 2017. Meer info over het onderzoek kan je vinden op tekennet.

Wil je meer weten over de gezondheidseffecten van tekenbeten of ben je op zoek naar tips om tekenbeten te vermijden? Neem dan een kijkje op gezondheidenmilieu.be.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen