Nieuwsbrief

Ga voor een gezond en actief kinderdagverblijf!

Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby’s en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project Gezonde Kinderdagverblijven zet het voor je op een rij.

Het VIGeZ lanceerde Gezonde Kinderdagverblijven onder het motto vroeg begonnen is half gewonnen. Het project wil baby’s en peuters in kinderdagverblijven helpen gezond te eten en voldoende te bewegen. Het werd in 70 kinderdagverblijven uitgetest en bleek heel positief: de baby’s zaten en lagen minder ononderbroken neer, de peuters speelden meer buiten en er werd meer afgewisseld in het middagmaal.

Deelname aan een vorming is het startpunt van het project. Tijdens de interactieve vorming ontvangt elk kinderdagverblijf gratis alle materialen. Na de vorming kan je dan zelfstandig aan de slag met de verkregen info en materialen om stap voor stap een gezondheidsbeleid uit te bouwen rond voeding, beweging en lang stilzitten.

Limburgse vormingen

Vorming op maat

Als je als opvang met meer personen dan vier personen de vorming wil volgen, moet je een vorming op maat aanvragen. Ook gemeenten of meerdere kinderdagverblijven samen kunnen een vorming op maat aanvragen. Deze kost 450 euro, maar Logo Limburg vzw geeft 50 % korting aan Limburgse Gezonde Gemeenten waardoor de eigen bijdrage nog 225 euro bedraagt.

Interesse? Contacteer ons op 011 23 82 38 of logolimburg@limburg.be.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen