Nieuwsbrief

31 mei: Werelddag zonder Tabak

31 mei is Werelddag zonder Tabak. Een mooi moment om te stoppen met roken ... Maar hoe pak je dat aan? Jouw gemeente, organisatie, ... kan daarbij helpen! En Logo Limburg zet jou dan weer op weg.

We bieden onder meer twee artikels aan die je mag overnemen. Het ene geeft 9 tips om te stoppen met roken, het andere focust op de rol van de tabakoloog. Daarnaast kan je ook de nicotine-afhankelijkheids- en motivatietest downloaden of bestellen.

Wil je meer doen? Graag!

Je kan onder meer materialen (folder, affiche, brief naar intermediairs) over de nieuwe terugbetalingsregeling aanvragen. Want wie wil stoppen met roken en daarvoor hulp zoekt bij een tabakoloog betaalt sinds 1 januari 2017 enkel nog een deel van de kosten zelf. De Vlaamse Overheid betaalt de rest rechtstreeks aan de tabakoloog.

Hoeveel je moet betalen, hangt af van je situatie (leeftijd, verhoogde tegemoetkoming), de soort begeleiding (individueel, in groep) en de duur van de begeleiding. Iedereen heeft jaarlijks recht op een tussenkomst voor max. 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep. Het systeem werkt met punten (48 punten in totaal). Bij elke begeleiding gaan er punten af.

Nog meer?

Wat dacht je dan van onze gezondheidssessie 'Rookvrij, ook voor mij?', een groepscursus rookstop of onze Vind-ik-leuk-box voor jongeren?

Onze beachvlaggen, infobalie en tent hebben al een onderkomen gevonden voor 31 mei, maar zijn op andere momenten natuurlijk ook uitleenbaar.

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen