Nieuwsbrief

← Vorige

Kieskeurig

Kieskeurig helpt je bij de uitbouw van een kwaliteitsvol voedingsbeleid op school. Je gaat tijdens de lessen in op gezonde voeding, zet gezondheidsacties op en maakt afspraken over gezond eten.

Kinderen en jongeren vergeten te ontbijten, eten te weinig groenten en fruit of te veel snoep en frisdrank. Gezond eten en genoeg bewegen helpen hen om een gezond gewicht te bekomen of te behouden. Daarom is een goed eetpatroon van jongs af aan belangrijk. Want jong geleerd, is oud gedaan. Thuis, maar ook op school.

Voor wie?

Leerlingen van het kleuter- basis- en secundair onderwijs

Wie kan met Kieskeurig aan de slag?

Leerkrachten en directie van het kleuter-, basis- en secundair onderwijs

Praktisch

Naast aandacht voor voeding in de lessen, kan je als school ook gezondheidsacties organiseren en afspraken maken rond gezonde voeding. Kieskeurig biedt je ondersteuning bij het uitbouwen van een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid op school.

Laat je inspireren door KCST!
Directeur Luc Pirard legde aan Logo Limburg het gezondheidsbeleid van zijn school uit.

Het Logo zet je op weg

Bij het Logo vind je materialen over gezonde voeding en voldoende beweging, en voordrachten en infosessies over voedingsthema’s met de actieve voedingsdriehoek als uitgangspunt. Een pool van gediplomeerde diëtisten garandeert tevens een goede kwaliteit. Zoek je iets specifieks voor jouw doelpubliek? Contacteer ons.

logolimburg@limburg.be of 011 23 82 38

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen