Nieuwsbrief

Diensten

Kwaliteitsvolle informatie

Het Logo informeert je met feiten en cijfers over het Vlaamse preventieve gezondheidsbeleid, strategieën, projecten en campagnes. Dit wordt gedaan in begrijpelijke taal. Wat je kan en niet kan doen in preventie is duidelijk en je kiest zonder twijfel voor de meest effectieve aanpak.

Het Logo waakt over de wetenschappelijkheid van de informatie die we verspreiden, zonder commerciële invloeden. 

Wil je meer doen dan alleen informeren en zoek je een goede methode om de fitheid van je werknemers te verhogen? Wil je op lange termijn werken aan de mentale veerkracht van je leerlingen? Of wil je het thema gezondheid in je lokaal beleid gestalte geven? Bij het Logo kan je terecht!

De juiste partners voor je actie, project of beleid

Contacteer het Logo voor de juiste partner in je netwerk of een deskundige lesgever voor je workshop, vorming of opleiding.

Advies, all-in ondersteuning en coaching op maat

Contacteer het Logo voor advies op maat over gepaste strategieën, projecten, materialen of partners. We bekijken samen met jou welke ondersteuning nodig is om je gezonde plannen uit te voeren.

Wil je meer doen dan een eenmalige actie of een enkel project? Het Logo coacht je bij een beleidsmatige aanpak van gezondheid: van een goede probleemanalyse, planning, uitvoering en evaluatie tot voortzetting op langere termijn.

Kant-en-klare gezondheidsprojecten en materialen

Bij het Logo vind je projecten zoals Tutti Frutti, Wedstrijd Rookvrije Klassen en de jaarlijkse oproep voor griepvaccinatie. Via de knoppen op de homepagina surf je naar het projectenaanbod per setting en/of thema. Maar ook voor een andere specifieke vragen zoekt het Logo naar het beste antwoordoplossing.

Bij het Logo kan je aankloppen voor stappentellers, folders, banners en nog veel meer materiaal. Dit is vaak kosteloos of digitaal beschikbaar of uitleenbaar. Een bijna volledig overzicht van de materialen vind je in de webshop.

Ben je op zoek naar iets specifieks? Contacteer ons.

Netwerken en overleg

Het Logo mobiliseert zo veel mogelijk mensen en organisaties om samen te werken aan een betere gezondheid voor iedereen.

Daarnaast zijn er overlegmomenten
• per sector, discipline of vanuit interesse,
• over valpreventie, het dichten van de gezondheidskloof, om de 10 000 stappenclash te evalueren of over andere thema's of projecten,
• op niveau van een regio, gemeente of wijk.

Het Logo gelooft sterk in het motto ‘Eén plus één is drie’. Omdat dit meer garantie biedt op gezondheidswinst.

Informatie over milieugerelateerde gezondheid

De invloed van het milieu op de gezondheid is een buitenbeentje in de dienstverlening van het Logo. Elk Logo – behalve in Brussel – heeft voor het thema gezondheid en milieu een medisch milieukundige in dienst. Iedereen, ook de burger, kan bij de medisch milieukundigen terecht met gezondheidsklachten waarvan hij of zij vermoedt dat het binnen- of buitenmilieu aan de oorzaak ervan ligt.

De medisch milieukundigen doen ook aan voorlichting en risicocommunicatie. Zij ondersteunen ambtenaren en beleidsmakers, artsen en lokale organisaties met inhoudelijk advies, materialen en methodieken. Ze signaleren knelpunten op het vlak van gezondheid en milieu.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen