Nieuwsbrief

Word jij de nieuwe valpreventie-expert van je team?

Het grote valpreventiespel

Zorgmedewerkers enthousiast maken rond valpreventie? Het kan dankzij ‘Het grote valpreventiespel’. Logo Limburg had een gesprek met de makers: Robin Biets en Peggy Lavaerts, beiden gespecialiseerde verpleegkundigen in de geriatrische zorg.


“Collega verpleegkundigen enthousiast maken om met valpreventie aan de slag te gaan, dat is het doel van het spel”, steekt Robin van wal. “Dankzij het interactieve component hou je de aandacht vast en kan je op korte termijn veel informatie geven terwijl het toch leuk blijft.”

Peggy vervolgt: “Vooral de doe-opdrachten scoren goed. Je leeft je volledig in waardoor je ook gemakkelijker met het geleerde aan de slag gaat. Bovendien gaat het verder dan valpreventie, ook fractuurpreventie en osteoporose komen aan bod.”

Robin en Peggy zijn tevreden over de reacties. “Iedereen is enthousiast. Deelnemers geven aan dat doordat het zo interactief is, het gemakkelijk is om mee aan de slag te gaan. Het spel kan zowel je kennis opfrissen of verdiepen, maar kan eveneens gebruikt worden als insteek voor de opmaak van beleidsnota’s rond valpreventie.”

De noodzaak om aan valpreventie te werken is duidelijk. “Ziekenhuizen en woonzorgcentra besteden veel aandacht aan de kwaliteit van de zorg. Patiëntveiligheid moet daarom in de bovenste lade liggen,” weet Peggy. “Het is iets waar alle zorginstellingen mee bezig zijn. Bovendien wil geen enkele zorginstelling het risico lopen om imagoschade op te lopen door een slecht opgemaakt of uitgevoerd valbeleid.”

 

 

 

Het grote valpreventiespel
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen