Nieuwsbrief

"Wijs niet met de vinger"

Sinds 1 september geldt het algemeen rookverbod in alle Vlaamse scholen. Tabakologe Ellen Wendt is enthousiast. Zij vertelt: "Niet meer zien roken zorgt ervoor dat kinderen en jongeren zelf ook niet beginnen met roken of zelfs stoppen met roken. Het is belangrijk dat ouders en kinderen weten vanwaar dit komt. Dit initiatief sluit perfect aan bij Generatie Rookvrij 2019 waar het de norm is om jongeren te laten opgroeien in een omgeving waar ze nergens zien roken. Het is niet de bedoeling om met de vinger te wijzen. Jongeren worden op een positieve manier aangemoedigd om niet te roken."

Rookbeleid op school

Hoe pak je dit als school het best aan? Hier vind je alvast tips over afspraken en regels in een rookbeleid. Meer info over het rookverbod op school vind je hier. Ellen vult aan: "Door op een positieve, opbouwende manier de aandacht te vestigen op het rookverbod verstevig je je voorbeeldfunctie als school en zorg je ervoor dat dit initiatief niet stopt aan de schoolpoort."

Campagnemateriaal

Wil je op de hoogte gehouden van het beschikbare campagnemateriaal (wordt binnenkort verwacht)? Mail naar logolimburg@limburg.be

Rookverbod
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen