Nieuwsbrief

"Wij blazen liever bellen dan rook"

"Gezondheid staat centraal in onze school", weet juf Germaine, directrice van De Letterfant en geëngageerd om gezondheid te doen leven in haar school. Een moestuin voor en door de leerlingen en kippen springen meteen in het oog. Speciaal voor Generatie Rookvrij zullen de leerlingen van het 4e leerjaar vandaag bellen blazen. Juf Isabelle heeft voorafgaand al samen met haar leerlingen een oorkonde overlopen. Zij vertelt: "Kinderen waarvan de ouders roken zijn met roken bezig. Maar ze kennen wel allemaal de gevolgen. Naast roken zijn wij ook met gezonde voeding bezig. Zo hebben wij een vaste fruitdag en wordt er vooral water gedronken. Ook een dagje gezonde voeding staat steevast op het programma. We gebruiken dan onze groentjes en toveren dan de boterhamdoosjes om tot gezonde pakketjes. De bellenblaas is een leuke manier om de leerlingen deze dag te laten herinneren en het belang ervan aan te tonen."

De kinderen zelf zijn alvast heel enthousiast en weten van wanten: "Van roken krijg je niet alleen gele tanden. Je kan er ook ziek van worden en van sterven. Als je iemand ziet roken kan je beter ver uit de buurt blijven en ervoor zorgen dat je die vieze rook niet inademt."

En inderdaad: uit een kindermond komt de waarheid! 

Dankjewel De Letterfant voor jullie schitterende initiatief en voor jullie inzet om gezondheidspreventie permanent in de aandacht te brengen. 

Generatie Rookvrij
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen