Nieuwsbrief

Wedstrijd Rookvrije Klassen

Januari = registratiemaand

De kerstdiners zijn verteerd. En de nieuwjaarswensen vliegen ons niet meer om de oren. Voor de Wedstrijd Rookvrije Klassen is januari registratiemaand. Als jouw leerlingen nog geen tweede keer geregistreerd zijn, plan dan snel een moment om roken aan bod te brengen in de les en om de antwoorden te registeren. Registeren kan nog tot en met 31 januari!


Als ik 1 jaar niet rook, dan zal mijn papa …

…voor mij een grote taart bakken? Of mij meenemen naar de Efteling? Het kan allemaal dankzij de ‘Blijf rookvrij’-pas! Ouders kunnen hun kind uitdagen om een jaar lang niet te roken. Slagen ze hierin, dan moeten ze de overeengekomen tegenprestatie uitvoeren. De passen zijn beschikbaar bij het Logo. Roep de ouders op om deze pas te gebruiken door de ‘Blijf Rookvrij’-sticker in de agenda te kleven en de ouders  verder te informeren. De voorbeeldbrief geeft je inspiratie.


Doodskopaapjes of liever doodsangsten?

Wil jouw klas graag op het einde van het jaar samen doodskopaapjes gaan aaien in Pairi Daiza? Of liever doodangsten uitstaan op de Pulsar in Walibi?  Dan is dit een uitgelezen moment om te beginnen aan de creatieve opdracht. Dit jaar dagen we de leerlingen uit om een tof reclamefilmpje of een mooie poster te maken over niet roken. Moeilijk? Niet met onze 3 stappen!


Scholen volledig rookvrij vanaf volgend schooljaar

Goed nieuws uit Vlaanderen! Er is een wetsvoorstel ingediend om vanaf volgend schooljaar 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 niet te mogen roken op school. Het verbod zou gelden voor iedereen die de school betreedt: voor het personeel, leerlingen en bezoekers. Logisch toch? Want zien roken doet roken. Zowel thuis als op school! Wij zijn alvast enthousiast want dit voorstel brengt ons alweer een stapje dichter bij een rookvrije wereld! Kijk voor meer info over dit rookverbod.  

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen