Nieuwsbrief

Waarschuwingsfase hitteplan: zaterdag 27 mei tot maandag 29 mei

Het komende weekend en maandag wordt zeer warm weer voorspeld. Daarom geldt van zaterdag 27 mei tot en met maandag 29 mei de waarschuwingsfase van het hitteplan. De fase kan verlengd worden, mochten de weersvoorspellingen veranderen. Het Vlaams warmteactieplan bestaat uit een waakzaamheidsfase en een waarschuwingsfase. De waakzaamheidsfase, warme dagen, loopt van 15 mei tot 30 september 2017. De waarschuwingsfase start 0 tot 2 dagen voor het echt erg warm wordt. 

Intermediairs die werken naar kwetsbare groepen, zoals gemeentes, thuiszorgdiensten, woonzorgcentra, huisartsen, kinderopvang en jeugdverenigingen krijgen een herinnering en tips om maatregelen te nemen tegen de warmte. Daarnaast luidt voor iedereen het advies: hou jezelf en je huis koel en drink voldoende. Draag ook zorg voor anderen. Let er bijvoorbeeld op dat kinderen en ouderen in je buurt ook voldoende drinken en koelte vinden. 

www.warmedagen.be verzamelt tips en aanbevelingen over wat je kan doen om jezelf en anderen te beschermen tegen de warmte. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen