Nieuwsbrief

Samenwerken zit me in het bloed

Haar verhaal: "Vanaf de leeftijd van 5, begon ik met turnen, en dit op redelijk hoog niveau. Daar vertelde ze mij al dat ik beter een appel meenam dan een koekje. Ik ben er zeker van dat dit de basis is geweest van mijn grote interesse in gezondheid. Daarom ging  ik op 18-jarige leeftijd naar Leuven om de opleiding voedings- en dieetkunde te studeren en later ook de masteropleiding gezondheidsvoorlichting en -bevordering aan de universiteit van Gent. Na mijn studies kwam ik terecht in het LMN Zuid Oost Limburg, waar ik tot voor kort verantwoordelijk was voor het pilootproject rond de opbouw van de eerstelijnszones. Dit jaar veranderde er veel in mijn leven. Zo werd ik in januari mama van mijn eerste zoontje, Ceriel en kwam ik terecht in het Logo-team."

Als lokale netwerker is Renate aangesteld voor alle gemeenten binnen ELZ Maasland (Kinrooi, Dilsen-Stokkem, Maaseik, Maasmechelen, Lanaken) en ELZ Zuid Oost-Limburg (Bilzen, Hoeselt, Riemst, Tongeren, Herstappe, Voeren). "Ik ga in deze functie 2 grote uitdagingen aan: ten eerste het uitbouwen van een sterk netwerk bij de desbetreffende lokale besturen en hiermee een duurzame samenwerking uitbouwen én daarnaast zal ik hen ook begeleiden en ondersteunen in het opmaken van hun preventieve gezondheidsbeleid."

Ook in het dagelijks leven is Renate met preventieve gezondheid bezig. "Door mijn achtergrond als diëtiste ben ik zelf ook erg bezig met gezonde voeding, niet enkel voor mij, maar ook voor mijn gezin. Ik woon samen met mijn partner en zoontje op een klein boerderijtje waar we ook zelf onze groenten en fruit kweken en houden we Belgische kippenrassen voor lekkere eitjes. Naast gezondheid vind ik het dan ook belangrijk om milieubewuste en duurzame keuzes te maken. Daarnaast ben ik tegenwoordig coach van een turnteam waarmee ik ook een link leg naar gezond bewegen. Niet enkel beweging vind ik belangrijk maar ook probeer ik tijdens het werk mijn zittijd te doorbreken. Ik ben heel blij met mijn bureau die ik kan instellen op verschillende hoogtes."

Als voornaamste drijfveer in haar job wil Renate het volgende kwijt: "Als lokale netwerker ontmoet je veel nieuwe mensen en dat is nu eenmaal een must in mijn leven. Ik hou ervan om van anderen te leren en ook voor hen iets te kunnen betekenen. Dat kan ik in mijn functie binnen het Logo zeker waarmaken. Samenwerken zit me in het bloed. Mijn sterk geloof in preventie en gezondheid zorgde er tevens voor dat ik deze nieuwe uitdaging aanging. Ik ben er zeker van dat preventieve gezondheid steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Toen ik afstudeerde als master gezondheidspromotie aan de Unief in Gent, wist ik dat ik voor Logo zou willen werken. En als ik iets wil, dan ga ik daarvoor."

Je kan Renate bereiken via mail naar renate.vanvlijmen@logolimburg.be of telefonisch op het nummer 011 15 12 45.

 

 

Lokale netwerker Renate Vanvlijmen
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen