Nieuwsbrief

Projectoproep ‘Natuur in je buurt’ van Natuur en Bos

Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid lanceert de projectoproep ‘Natuur in je buurt’. Deze trekt dit jaar volledig de kaart van projecten die de brug maken tussen natuur en de bevordering van onze gezondheid. Verenigingen of organisaties zoals zorginstellingen kunnen vanaf dit jaar ook projecten voorstellen.
De projectoproep gaat op zoek gaan naar vernieuwende groenprojecten die bijdragen aan het welzijn van de bevolking. Hoe meer welzijn, hoe minder zorgbehoeften. 
 
Daarnaast worden ook projecten die de werking van zorginstellingen mee ondersteunen erkend. Het creëren van zorggroen, goede uitgewerkte groene oases rond zorgcentra, zorgt voor betere herstelkansen, zeker als er een grote biodiversiteit aanwezig is.
Er wordt een klemtoon gelegd op projecten die tegemoet komen aan de noden van specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld slechtzienden en rolstoelgebruikers.
 
Projecten worden bij goedkeuring voor 75% gesubsidieerd. De subsidies bedragen minimaal 15.000 euro en maximaal 150.000 euro.
 

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie en verdere voorwaarden.
 

Logo Limburg helpt je!

Logo Limburg staat je graag bij in het brainstormen rond een projectvoorstel.
Aan de hand van het project Gezonde Publieke Ruimte helpen we je met het vertalen van de link tussen omgeving en gezondheid. 
Heb je vragen rond het project gezonde publieke ruimte en de ondersteuning die het logo biedt, neem dan contact op via mail naar logo@logolimburg.be of telefonisch op het nummer 011 15 12 30.
 
Projectoproep Natuur in je buurt van Natuur en Bos
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen