Nieuwsbrief

Don17Okt

Infosessie Gezonde School en Bullshit Free Generation

Provinciaal NatuurCentrum (PNC)
Craenevenne 84-86
3600 Genk
Maak van jouw school een gezonde school

Op donderdag 17 oktober organiseert Logo Limburg de infosessie Gezonde School & Bullshit Free Generation in het Provinciaal Natuurcentrum  (PNC) in Genk. Als basisschool kan je inschrijven voor de infosessie Gezonde School en het netwerkmoment met broodjeslunch en standenmarkt. Als secundaire school kan je daar bovenop gratis aansluiten bij de infosessie Bullshit Free Generation. 

Infosessie Gezonde School
Organiseren jullie op school soms een gezond ontbijt? Een bewegingstussendoortje? En ook met die infosessie over roken zit het snor? Fantastisch! Misschien kriebelt het wel om gezondheid een ‘structurele’ plek te geven op school? Wist je trouwens dat gezondheid ook in de eindtermen zit en dat het gezondheidsbeleid nu een onderdeel is van het beleid rond leerlingenbegeleiding? Reden te meer dus om gezondheid op school extra in de verf te zetten. Het Vlaams Instituut Gezond Leven en Logo Limburg slaan de handen in elkaar en organiseren een infosessie Gezonde School.
 
Je maakt in deze infosessie kennis met de tools van Gezonde School. Deze helpen je om stap voor stap te evolueren van losse acties naar een samenhangend gezondheidsbeleid. We maken je ook wegwijs in het aanbod aan thematische methodieken en geven je een zicht op het ondersteuningsaanbod van onze partners.
 
 
Infosessie Bullshit Free Generation
Zin (of nood) om met de school te werken rond roken? Kom je informeren over het gloednieuw tabakspreventieproject ‘Bullshit Free Generation’ voor het secundair onderwijs. Door het project streef je samen met leerlingen naar een kritische, weerbare en rookvrije generatie! Het infomoment is niet verplicht, maar wel handig. Vlaams Instituut Gezond Leven geeft je alle info om te beslissen over deelname en om nadien vlot van start te gaan!
 
 
Programma:
 •  9u-12u30
  Infosessie Gezonde School (basis- en secundair onderwijs)
 • 12u30-13u30 
  Netwerkmoment met broodjeslunch en standenmarkt (Logo Limburg, CAD, MOEV, CGG Suïcidepreventie)
 • 13u30-16u 
  Infosessie Bullshit Free (secundair onderwijs)

Prijs:

 • 15€ per persoon

Inschrijven: 

 • Klik hier om je in te schrijven.
Gezonde School
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen