Nieuwsbrief

Spel: Het grote valpreventiespel

Een valpartij bij ouderen is meestal niet zo onschuldig als het lijkt en kan ernstige gevolgen hebben. Veilige zorg is dan ook onmisbaar. Ben jij op zoek naar een speelse manier om valpreventie binnen je team te implementeren? En dit met een interdisciplinaire insteek? Dan is ‘Het grote valpreventiespel’ de methode voor jou!

Het spel leert je op een originele en interactieve manier alles wat je als (toekomstige) zorgmedewerker moet weten over valpreventie. Aan de hand van kennisvragen, doevragen en juist/fout-vragen leer je in een korte tijdsspanne wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met valpreventie. Speel nu en ontdek hoe dit wetenschappelijk onderbouwd spel heel praktijkgericht is. Misschien word jij wel de nieuwe valpreventie-expert van je team?

Voor wie?

Het grote valpreventiespel is geschikt voor een brede groep van zorgmedewerkers zoals verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten, ergotherapeuten, studenten in opleiding … en kan bijgevolg in diverse settings gespeeld worden: niet alleen in ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische centra, dienstencentra, revalidatiecentra of thuisverplegingsdiensten, maar ook aan universiteiten en hogescholen.

Praktijkgericht en wetenschappelijk onderbouwd

Kennis van valpreventie voor zorgverleners op de werkvloer is een vereiste voor een goed valpreventiebeleid en minder valincidenten (met schade) binnen een organisatie. De ontwikkeling van dit bordspel vloeide voort uit de behoefte aan een evidencebased en praktijkgerichte opleiding rond valpreventie. Vanuit een multifactoriële kijk op de problematiek en rekening houdend met de complexiteit van de materie, werden zowel kennisvragen, doevragen als juist/fout-vragen opgesteld. De doelstelling is om zorgverleners rechtstreeks te betrekken bij de opleiding zodat verworven kennis beter vastgehouden wordt.
De eerste versie van dit spel werd gebruikt tijdens een workshop valpreventie. Deze werd wetenschappelijk geëvalueerd met medewerking van expertisecentra rond valpreventie. De workshop was een succes en de reacties waren lovend en positief. De zin om dit spel zelf te spelen met het team was een vaak gehoorde reactie – gewoon zelf aan de slag gaan zonder begeleiding, en spelen wanneer je wilt. Op deze vaak terugkerende vraag komt nu een antwoord met Het grote valpreventiespel.

Praktisch

Duur spel: ongeveer 2 uur
Maximum 10 deelnemers.
Het grote valpreventiespel is o.a. verkrijgbaar via uitgeverij Pelckmans Pro (www.pelckmanspro.be) en www.bol.com (aankoopprijs 80€) maar kan ook gratis uitgeleend worden bij Logo Limburg (kostprijs waarborg: 30 €).

Meer weten of actie ondernemen? Contacteer Logo Limburg via mail naar logo@logolimburg.be of telefonisch op het nummer 011 15 12 30.
 
Gratis uitleen met waarborg: € 30.00

Bestanden

← Vorige

Het grote valpreventiespel
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen