Nieuwsbrief

← Vorige

Dip? Dobbel. Doe!

Leuke bewegingstussendoortjes in de klas

Kinderen hebben vaak moeite om zich lang te concentreren en stil te blijven zitten. Regelmatig bewegen bevordert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar de hersenen gaat. Wil jij ook meer aandacht in je klas en mee helpen om de gezondheid van je leerlingen te verbeteren?

Dip Dobbel Doe is een leuke spelvorm om bewegingstussendoortjes te integreren in de klas. Het zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die je in het dagelijkse schoolleven kan gebruiken als ‘break’. Bijvoorbeeld bij een lesonderbreking of bij de overgang naar een nieuw lesonderwerp. Zo kom je tegemoet aan de bewegingsnood van de leerlingen en verhoog je de concentratie.

Voor wie?

Dit spelpakket is voor alle basisscholen.

Waarom?

Kinderen hebben nood om te bewegen, lang stilzitten is niet goed voor hun concentratie en hun gezondheid. Met deze leuke bewegingstussendoortjes verhoog je hun concentratie en verbeter je hun gezondheid.

Praktisch

Elke basisschool heeft een gratis pakket ontvangen. Dit bevat een handleiding, een dobbelsteen, 80 kaartjes met bewegingstussendoortjes en 60 kaartjes met gezondheidsweetjes.

Logo Limburg zet je op weg

Je kan een pakket uitlenen via het educatief centrum van provincie Limburg.

Of je kan pakketten aankopen bij SVS Limburg aan €18 per stuk. Een vorming voor leraren over bewegingstussendoortjes en de nieuwe werkvorm Dip Dobbel Doe kan je aanvragen bij het nationaal secretariaat van SVS.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen