Nieuwsbrief

Din19Sep

Ga voor een gezond en actief kinderdagverblijf!

Solidariteit voor het Gezin
Koningin Astridlaan 32
3500 Hasselt
Vorming Gezonde Kinderdagverblijven

Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby’s en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project Gezonde Kinderdagverblijven zet het voor je op een rij.

Het VIGeZ lanceerde Gezonde Kinderdagverblijven onder het motto vroeg begonnen is half gewonnen. Het project wil baby’s en peuters in kinderdagverblijven helpen gezond te eten en voldoende te bewegen. Het werd in 70 kinderdagverblijven uitgetest en bleek heel positief: de baby’s zaten en lagen minder ononderbroken neer, de peuters speelden meer buiten en er werd meer afgewisseld in het middagmaal.

Deelname aan een vorming is het startpunt van het project. Tijdens de interactieve vorming ontvangt elk kinderdagverblijf gratis alle materialen. Na de vorming kan je dan zelfstandig aan de slag met de verkregen info en materialen om stap voor stap een gezondheidsbeleid uit te bouwen rond voeding, beweging en lang stilzitten.

Praktisch

  • De vorming duurt 3 uur, van 19 tot 22 uur.

  • Per opvang verwachten we minimaal 2 en maximaal 4 deelnemers.
    Omdat draagvlak binnen het team van de opvang voor dit project essentieel is, vragen we dat zowel de coördinator als een begeleider deelnemen aan de vorming.

  • De vorming kost 50 euro per opvang.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen