Nieuwsbrief

← Vorige

Actieve Kinderopvang

Actieve kinderopvang focust op beweging, voeding en de preventie van lang stilzitten binnen de buitenschoolse opvang. Je krijgt een hoop tips en materialen mee om je eigen buitenschoolse opvang energieker te maken. 

Actieve kinderopvang voorziet een vorming voor de begeleiders en coördinatoren over gezonde voeding, beweging en lang stilzitten. Je leert een beleid rond deze gezondheidsthema's op te starten of verder uit te bouwen. 

Voor wie?

Kinderen in buitenschoolse opvang (3 tot 12 jaar)

Wie kan Actieve Kinderopvang organiseren? 

Schooldirecteurs, coördinatoren en begeleiders van voor- en naschoolse kinderopvang 

Waarom?

Ook in de buitenschoolse opvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang stilzitten. Vroeg begonnen, is half gewonnen. 

Logo Limburg zet je op weg

Inschrijven in een vorming uit het vast aanbod

Kostprijs is 180 euro per opvang. Per opvang verwacht men minimaal 2, maximum 4 deelnemers. Wil je met meer personen aanwezig zijn, dan verwijzen we graag door naar de vormingen op maat.

Vorming op maat

Grote organisatie zoals lokale besturen en scholengemeenschappen kunnen een vorming op maat aanvragen voor hun opvangen. Deze kost 900 euro, inclusief materialen. Logo Limburg vzw geeft 50 % korting aan Limburgse Gezonde Gemeenten waardoor de eigen bijdrage nog 450 euro bedraagt.

Interesse?

Contacteer ons op 011 15 12 30 of logo@logolimburg.be.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen