Nieuwsbrief

← Vorige

Tiendaagse Geestelijke Gezondheid

Op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. In de vorige edities stonden er filmavonden, meditatiesessies, wandelingen, theatervoorstelling en prikkelende lezingen op het programma. Alles bij elkaar noteerden wij zowat 325 acties in meer dan 95 Vlaamse steden en gemeenten. Door het grote succes maken we er een tiendaagse van de geestelijke gezondheid van. We tellen samen tien dagen af naar tien oktober. Voel je dus vrij om al vanaf 1 oktober evenementen te organiseren.

Voor wie?

Iedereen 

Wie kan iets voor Werelddag Geestelijke Gezondheid organiseren?

Iedereen die iets wenst te ondernemen over veerkracht en geestelijke gezondheid. 

Waarom?

'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht helpt ieder van ons omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.

Samen voor een Veerkrachtig Limburg!

We roepen alle Limburgse organisaties en verenigingen op om hun krachten te bundelen, geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en tips te delen om je (nog) beter in je vel te voelen. Onder het motto "Samen veerkrachtig" brengen we naar buiten dat wij inzetten op dit levensbelangrijke thema en zo het verschil maken.

Hoe kan jouw organisatie of vereniging meedoen? Heel eenvoudig! Neem een kijkje in onze inspiratiegids of inspiratiegids voor kinderen en jongeren en kies wat jij wilt doen. Let op: dit hoeft niet groots te zijn. Ook kleine acties leveren een grote bijdrage aan het sensibiliseren rond veerkracht. Kijk wat voor jouw organisatie haalbaar is. Laat je inspireren of kom zelf met een nog originelere actie op de proppen.

Ga jij zelf ook voor meer veerkracht? Toon dit dan tijdens de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid! Plaats de veerkrachtige badge op je Facebookprofiel, toon je interesse in een event of neem een leuke foto tijdens één van de activiteiten en post die op Facebook, Twitter of Instagram met #Werelddag Geestelijke Gezondheid.  

Draag de "Samen Veerkrachtig!"-boodschap uit via:

  • Een kant-en-klare e-mailhandtekening
  • Beeldschermafbeeldingen
  • Een Facebookomslag.

 

 

Wens je meer info of heb je vragen? Neem dan contact op met Logo Limburg vzw via logolimburg@limburg.be of 011 23 82 38.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen