Nieuwsbrief

Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
Voorzieningen in zorg en welzijn krijgen binnenkort hulp om hun preventief gezondheidsbeleid vorm te geven.
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Op zondag 4 februari werd in Kinrooi het startschot gegeven van ‘Niet perfect, verhoog je veerkracht’.
Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
Ga jij in groep de uitdaging aan om in februari 2018 één maand lang geen alcohol te drinken? Laat weten welke actie je plant en vraag je polsbandjes aan bij logolimburg@limburg.be
De kerstdiners zijn verteerd. En de nieuwjaarswensen vliegen ons niet meer om de oren. Voor de Wedstrijd Rookvrije Klassen is januari registratiemaand.
Ook OCMW Zonhoven en gemeente Kortessem engageren zich om een lokaal gezondheidsbeleid te voeren en mogen zich daarom sinds kort Gezonde Gemeente noemen.Een welgemeende dank-je-wel!
Gezonde Gemeente Logo Limburg
Op woensdag 29 november om 22u gaat op Canvas een nieuwe documentaire reeks over psychose van start: Gek en Geniaal.
Te Gek, Gek en Geniaal, Canvas
Tijdens de lezing 'nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek' geeft een opgeleide diëtiste uitgebreide informatie over de nieuwe modellen met gebruiksklare tips en concrete voorbeelden.
voedingsdriehoek bewegingsdriehoek
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Is jouw gemeente klaar voor een toffe uitdaging onder leiding van Sven Ornelis? Waarbij u uw inwoners uitdaagt om meer te bewegen? Dan is de 10.000-stappenclash iets voor jullie!
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Armoede en gezondheidsongelijkheid: een zaak van de Partij voor een Gezonde Gemeente. Ook van jou?
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Zet jij in oktober (en de aanloop tot oktober) mee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker? Zorg mee dat de juiste informatie bij de doelgroep terecht komt!
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
De griepvaccinatieperiode loopt van half oktober tot half november. Wil je mee griep helpen voorkomen? Zorg dat risicopersonen zich elk jaar laten vaccineren.
Ontdek Oog voor Lekkers, het nieuwe project voor fruit, groeten en melk op school. Mascottes Slurp en Slice motiveren kinderen om groeten en fruit te eten en melk te drinken.
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Schrijf je klas in, blijf rookvrij en win! Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden.
Laat leerlingen uit de basisschool elke dag minstens één kwartier bewegen en leg mee de afstand naar de zon af!
De deadline voor het indienen van jouw innovatief onderzoeksproject of praktijkinitiatief bij de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen nadert!
Het Cedric Hèle Instituut voert, in opdracht van minister Vandeurzen, een onderzoek naar de noden van de eerstelijnszorgverleners in het omgaan met psychosociale problemen van kankerpatiënten.
chi
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Teken leven overal: in je tuin, in de duinen, in het bos, ... Ze kunnen zich vastbijten in je huid en zo kan je ziek worden
Het VIGeZ en Odisee Hogeschool zijn op zoek naar 20 zwangere vrouwen die roken om mee te werken aan een kwalitatief onderzoek.
www.samenveerkrachtig.be, de website van de Tiendaagse Geestelijke Gezondheid, staat sinds 13 juli online.
Naast de publiekscampagne 'Laat griep deze winter in de kou staan' is er dit jaar 'Bescherm jij Yvette?' voor zorgverleners en personeel in de zorgsector.
2016 werd voor De DrugLijn het op twee na drukste jaar ooit.
De zelfmoordlijn 1813 wil nog meer oproepen beantwoorden en zoekt extra vrijwilligers.
De jury verkoos een organisatie die valpreventie op een veelzijdige manier in de kijker zet en voldeed aan alle vooropgestelde criteria: een origineel initiatief, met extra aandacht voor moeilijk te bereiken senioren en een samenwerking tussen verschillende actoren.
Eén van de sterktes van deze campagne is dat we willen werken met getuigenissen van mensen om de campagne herkenbaar te maken voor een breed publiek. Help je mee deze oproep te verspreiden?
We vereenvoudigen de subsidieregeling van de schoolprogramm's 'Tutti Frutti' en 'Melk op school' en steken het hele concept in een eigentijds jasje.
De deadline voor het indienen van jouw innovatief onderzoeksproject of praktijkinitiatief bij de Prijs Dr. Arlette Wertelaers voor valpreventie bij ouderen nadert!
Op 1 juni vond de eerste projectdag plaats. Tijdens dit ontmoetingsmoment stelde de partnerogrni
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
We roepen alle Limburgse organisaties en verenigingen op om hun krachten te bundelen, geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en tips te delen om je (nog) beter in je vel te voelen.
Heb jij aandacht voor de gezondheid van je medewerkers? Schrijf je dan in voor de ‘Gezond Werken Award’.
Niks vervelender dan gaan wandelen en nadien vaststellen dat je gebeten bent door een teek. Verwijder de teek en stuur ze op naar het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
16.557 leerlingen laten de sigaret links liggen.
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase rond warme dagen. Help mee de aandachtspunten te verspreiden.
Sneller, handiger, gezonder ... doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. De echte VeloVedet? Dat ben jij!
Het komende weekend en maandag wordt zeer warm weer voorspeld. Daarom geldt van zaterdag tot maandag de waarschuwingsfase van het hitteplan.
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
31 mei is Werelddag zonder Tabak. Een mooi moment om te stoppen met roken ...
Aan de KU Leuven werd ter nagedachtenis van onze in 2015 overleden collega het Dr. Arlette Wertelaers fonds voor valpreventie bij ouderen plechtig ingehuldigd.
Logo Limburg is twee krachten rijker! Matthias Houben is onze tweede medisch milieukundige. Frank Willems is onze lokale netwerker in Midden-Limburg. Hij neemt ook Senior Friendly Communities op zich.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie brak een record in Limburg! Meer dan 120 organisaties namen deel.
De televisiereeks '13 Reasons Why' op Netflix doet heel wat stof opwaaien. Bezorgd om deze reeks? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft advies hoe je jongeren kan ondersteunen bij het bekijken van deze reeks.
Hoe zorg je er voor dat een initiatief ter promotie van beweging bij ouderen succesvol is? Met welke drempels en succesfactoren hou je best rekening?
De leerlingen van het derde leerjaar van SBS Koersel en de Zevensprong Ham hebben keukenschortjes gewonnen met de Loofjeswedstrijd van het fruit-op-schoolproject Tutti Frutti.
In de aanloop naar de Week van de Valpreventie organiseerden wij weer een studienamiddag voor woonzorgcentra. Dit jaar draaide alles rond 'Hoe integreer je een beweegbeleid in je organisatie?'
Met het lentezonnetje op ons gezicht is het net iets aangenamer wandelen, en dus worden de gezondheidswandelingen nog eens extra in de kijker gezet.
De Europese Vaccinatieweek focust dit jaar op de dicht(er)bij-vakanties. Ver weg of dichtbij op reis? Laat je liever vaccineren.
Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker geeft elke vrouw van 25 tot 64 jaar de kans elke drie jaar een uitstrijke te laten nemen.
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Ons team is twee krachten rijker! Chantal Swerts en Wim Smeets worden onze lokale netwerkers in Limburg-Zuid en -Noord. Zij zal ook de setting Bedrijven op zich nemen, hij het netwerk Zorg & Welzijn.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) brengt jaarlijks het middelengebruik van jongeren in kaart via een leerlingenbevraging.
'Voor mij ben jij top, denk ook eens aan een stop'. Tabakstop, de gratis rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker stelt zijn jaarcijfers en nieuwe postkaartcampagne voor.
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker blijft sterke resultaten boeken.
11 bedrijven gaan de strijd aan tijdens de eerste 10.000-stappenclash voor bedrijven.
In onze vernieuwde gids 'Elke stap telt! 10.000-stappenroutes' vind je 36 routes van 4.000 of 10.000 stappen in 29 Limburgse steden en gemeenten.
Door het grote succes maken we er dit jaar een tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
Een lokaal dienstencentrum is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Regelmatig hoort daar een glas bij. Lekker en gezellig, maar soms kan alcoholgebruik problemen met zich meebrengen.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.
Neem met je klas een filmpje op waarin jullie één van de 10 Woogie Boogie-moves uitvoeren en maak kans op een te gekke prijs!
Wint jouw onderneming de Gezond Werken Award?
Met Valentijnsdag, het feest van en voor de geliefden, wil het CvKO iedereen oproepen om ook steeds van jezelf te houden en zorg te dragen voor je eigen lichaam.
In de regio Belgisch Limburg nemen Hamont-Achel, Tessenderlo, As en Hasselt deel aan het project Senior Friendly Communities.
Neem deel aan het onderzoek naar psychisch welbevinden bij de Vlaming.
Een complimentje geven of krijgen doet deugd, ook op de werkvloer! Naast het krijgen van een goed gevoel, kan een compliment de prestaties bevorderen én het werken gemakkelijker en leuker maken.
Het project Kleurrijk Gezond wil de basiskennis over gezond eten en bewegen op een interactieve manier vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.
Op 1 februari is Tournée Minérale gestart. Logo Limburg klinkt, net als 8.000 Limburgers, op een maand zonder alcohol.
Belgen nemen massaal deel aan Tournée Minérale, de campagne van VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Doe jij ook mee?
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
De website bevolkingsonderzoek.be heeft een nieuwe look en feel gekregen. Op de site kunnen zowel burgers als professionelen terecht voor informatie over de bevolkingsonderzoeken.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond?
Logo Limburg vzw heeft nog een laat nieuwjaarscadeautje voor de trouwe gezondheidswandelaars. Met onze gloednieuwe fluohesjes stappen zij voortaan zichtbaar in 30 minuten hun gezondheid tegemoet.
De Raad van Bestuur van Logo Limburg vzw heeft beslist om de vergoeding van de externe lesgevers te verhogen.
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
De Vlaamse Logo's waren aanwezig op Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016. Bekijk hier de mooie stand en foto's.
Logo Limburg vzw wenst je een gezond jaar. Op een mooie samenwerking in 2017!
Enkele tips om de winter vrolijk en gezond rond te geraken, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huis.
Kerstfeestjes, nieuwjaarsrecepties … tijdens de eindejaarsperiode wordt er heel wat geklonken en dus ook gedronken. Enkele tips om even stil te staan bij je alcoholgebruik tijdens de feestdagen.
Het VIGeZ zoekt kleuterklassen die Woogie Boogie II willen uittesten. Het project is een uitbreiding van het reeds bestaande Woogie Boogie en daagt leerkrachten uit het lang stilzitten in hun kleuterklas aan te pakken.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
De schoorsteen moet dezer dagen niet alleen klaar zijn voor Sint en Piet, maar ook voor het stookseizoen. Daarnaast neem je best ook je voorzorgen om gezond te stoken.
Vandaag stelt VAD de nieuwe richtlijn voor alcoholgebruik voor op haar jaarlijkse studiedag.
Ga de uitdaging aan en drink in februari 2017 één maand lang geen alcohol.
Een talrijke opkomst, een deugddoende wandeling, nieuwe promotiematerialen, leuke gadgets, ... onze jaarlijkse trefdag gezondheidswandelingen was een schot in de roos.
Van 14 tot 18 november 2016 vindt de actieweek 'Gezond binnen' opnieuw plaats: "Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!".
Think Life heeft als doel mensen beter te leren omgaan met zelfmoordgedachten.
10 tot 20% van de mama's krijgt een postnatale depressie. En toch blijft het onderwerp taboe. De sensibiliseringscampagne wilt aantonen dat mama's niet perfect moeten zijn en niet 'fulltime' mama moeten zijn. Steun verkleint namelijk de kans op een postnatale depressie.
Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens minder goed gaan. Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen.
Uit het jaarrapport van de bevolkingsonderzoeken blijkt dat Limburg de beste leerling van de klas is voor borst- en dikkedarmkanker. Voor baarmoederhalskanker moeten we een tandje bijsteken.
Sportivos helpt clubs bij het opstellen van een haalbaar alcohol- en drugbeleid.
Vlaams minister Jo Vandeurzen stelt op 26 oktober 2016 samen met het Centrum voor Kankeropsporing het jaarrapport 2016 van de bevolkingsonderzoeken voor.
Stichting tegen Kanker en VAD organiseren samen één maand zonder alcohol, namelijk: februari 2017.
De Vlaamse Logo's waren op zaterdag 15 oktober 2016 samen met 60 andere standhouders aanwezig op de huisartsenconferentie van Domus Medica in Antwerp Expo.
Op de gezondheidsconferentie van 16 en 17 december 2016 zullen nieuwe gezondheidsdoelstellingen voorgesteld worden. Deskundigen werden al nauw betrokken bij de voorbereidingen van de gezondheidsconferentie. Via een online enquête kan nu ook het brede publiek zijn stem over de toekomst van het preventieve gezondheidsbeleid laten horen.
Op maandag 24 oktober 2016 zitten alle betrokken ministers samen in een interministeriële conferentie om een alcoholplan goed te keuren.
De griepvaccinatiecampagne loopt van midden oktober tot midden november.
Een quiz, animatiefilmpje, wachtzaalpancartes en de artikels helpen je dit thema in de kijker te plaatsen.
De vormingen voor Actieve Kinderopvang zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Scholen en IBO's kunnen de vorming volgen tegen een lanceringstarief van 50 ipv 180 euro!
Asbest kan je gezondheid schaden! Samen met de provincie Limburg vulde Logo Limburg een studiedag waarin expertise en ervaringen uit de praktijk druk uitgewisseld werden tussen de talrijke aanwezigen.
NokNok wil de geestelijke gezondheid van jongeren versterken door het thema bespreekbaar te maken.
Met Woogie Boogie pakken het ViGeZ én Disney Benelux het lang stilzitten bij kleuters (3-6 jaar) aan.
Kiezen voor een actieve verplaatsing -te voet of per fiets- is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gezondheid.
68 deelnemers uit 40 verschillende woonzorgcentra uit Limburg en Oost-Brabant hebben deelgenomen aan de train-de-trainer Zilverwijzer voor Woonzorgcentra.
Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd.
Nu het school- en werkritme weer volop op gang komt, komen ook de brooddozen, tien- en vieruurtjes weer in beeld. Maar hoe hou je deze gezond?
Meer dan honderd Limburgse organisaties, bedrijven, scholen en verenigingen nemen deel aan de Week van de Geestelijke Gezondheid.
Vorig schooljaar namen 124 Limburgse klassen, goed voor 1385 leerlingen, deel aan de wedstrijd Rookvrije Klassen. Blijft jouw klas dit schooljaar ook rookvrij? Schrijf je dan nu in voor de wedstrijd!
Tutti Frutti is het bekende fruitproject voor scholen. Samen met heel de klas eten de kinderen op een vaste dag in de week een stuk fruit als tussendoortje.
Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd. Deze fase start op woensdag 24 augustus 2016 en loopt tot zondag 28 augustus 2016.
Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Jaarlijkse griepvaccinatie biedt de beste kans om zonder griep de winter door te komen.
Met de ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen‘ willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of helpen om te stoppen met roken.
Het team van Logo Limburg vzw is een kracht rijker! Sofie Laporte is onze nieuwe stafmedewerker voor het thema Beweging. Zij zal ook de lokale besturen in de regio Noord-West-Limburg begeleiden.
De DrugLijn beantwoordt cannabisvragen van jongeren en hun ouders.
De Vlaamse overheid legt nieuwe gezondheidsdoelstellingen en preventiestrategieën vast voor de periode van 2017 tot 2025. Tijdens de regionale toetsingsmomenten kan je feedback geven.
De Vlaamse overheid legt nieuwe gezondheidsdoelstellingen en preventiestrategieën vast voor de periode van 2017 tot 2025. Tijdens de regionale toetsingsmomenten kan je feedback geven.
'Hou griep uit je team', die slogan moet zorgverleners in woonzorgcentra en ziekenhuizen motiveren om zich te laten vaccineren tegen griep.
De komende dagen zomert het weer in het land! Maar opgepast, mooie zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken immers ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid.
In oktober staat het bevolkingsonderzoek naar borstkanker weer centraal! Vergeet je gratis promotiemateriaal niet aan te vragen ...
Gamen is heel populair bij jongeren, maar hoeveel is te veel? Voortaan biedt www.gezondopvoeden.be hier ook een antwoord op!
Op sportwijs.be, een nieuwe website van CAD Limburg, vinden sporters en sportclubs informatie en preventieve materialen rond middelengebruik en gokken.
Tijdens de masterclass leer je hoe je je lokaal gezondheidsbeleid doet uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook engageert. Een lokaal gezondheidsbeleid met impact, dat máák je, met vakmanschap.
Masterclass Gezonde Gemeente lokaal gezondheidsbeleid
In het natuurreservaat van Bokrijk zijn drie keer meer besmette teken aangetroffen dan drie jaar geleden. Laat teken de buitenpret niet tegenhouden, maar zeker ook niet bederven!
Is jouw gemeente al klaar voor de BOB-zomercampagne? Bedank de BOB's in jouw gemeente met het personaliseerbaar campagnemateriaal van 'Nul op? Bedankt BOB'.
Elke winter krijgt één op de tien mensen griep. Wil je dit helpen voorkomen, zorg er dan mee voor dat risicopersonen en zorgverleners zich laten vaccineren!
De voorstelling 'Hoe slapen weer een zaligheid werd' van Kris Baert kende een meer dan geslaagde Limburgse première in Hoeselt.
Projectvoorstellen zijn welkom tot en met 31 augustus bij de Vlaamse Landmaatschappij.
Volkstuin
De 10.000-stappenclash zit er dan wel op, blijven stappen is de boodschap. In Riemst werd dan ook een nieuwe 10.000-stappenroute geopend.
Als je de symptomen van een beroerte snel herkent, dan kan je hersenschade beperken. Elke minuut telt. Herken jij een beroerte?
Dankzij het nieuwe project Bewegen op Verwijzing (BOV) kunnen huisartsen patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach.
Van 10 tot 16 oktober 2016 staat veerkracht centraal in Limburg! Ook in jouw gemeente, bedrijf, school, vereniging, ...?
De stad Halen heeft de 10.000-stappenclash in Limburg gewonnen, Meeuwen-Gruitrode werd tweede en Overpelt sluit het Limburgse podium af.
Met de ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen‘ willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of helpen om te stoppen met roken.
Rookvrije klassen
NokNok kreeg een make-over! Om deze vernieuwing te vieren, is er een wedstrijd voor jongeren.
Het International Convention Center in Gent is op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 het decor voor de Gezondheidsconferentie Preventie, een belangrijke gelegenheid voor iedereen die begaan is met zorg en gezondheid in Vlaanderen.
Logo Limburg sprak met apotheker Barbara Verbeeck en dokter Elie Balligand uit Beringen over het eerste Limburgse medisch-farmaceutisch overleg valpreventie en medicatie.
De waakzaamheidsfase van het hitte- en ozonplan loopt van 15 mei tot en met 30 september. Tijdens deze fase worden de temperatuur en de ozonconcentraties nauwkeurig opgevolgd.
Stoppen met roken, is een van de beste beslissingen die je kunt nemen! Voor je gezondheid én voor je portemonnee. Enkele Limburgse gemeenten starten binnenkort dan ook met groepscursussen.
De 10.000-stappenclash loopt op zijn laatste benen, én er is nog spanning troef om de Limburgse titel! Meeuwen-Gruitrode is nog steeds leider, maar Halen komt sterk opzetten. Overpelt is nu derde.
Warme zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Met nog iets meer dan een week te gaan, is Meeuwen-Gruitrode goed op weg om de actiefste gemeente van Limburg te worden.
Het toneelstuk 'Geluk op grootmoeders wijze' kende een meer dan geslaagde Limburgse première in het Bostheater in Hechtel-Eksel.
Kieskeurig wil scholen stimuleren om suikerrijke dranken stapsgewijs te bannen. KCST geeft het goede voorbeeld. Daar maakten de frisdrankautomaten vorig jaar al plaats voor waterfonteintjes.
Het filmpje 'Rookvrij?! Dat zijn wij!' van klas 2WH van VIBO Sint-Barbara in Beringen is de provinciale winnaar van het creatieve luik van de wedstrijd rookvrije klassen.
De 10.000-stappenclash is bijna twee weken ver en twee Limburgse gemeenten staan in de tussentijdse Vlaamse top-5 van de clash: Meeuwen-Gruitrode is tweede, Overpelt vierde.
Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief toezicht? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? 'Actieve Kinderopvang' maakt buitenschoolse kinderopvang hierin wegwijs!
Op 27 april organiseerden wij samen met de UCLL een avondseminarie over rookstop bij zwangeren. De deelnemers luisterden geboeid naar de uiteenzettingen van de sprekers.
Doe vanaf 30 april mee aan de 10.000-stappenclash en maak van jouw gemeente de actiefste van Limburg.
Eigen kweek is is populairder dan ooit, en dan hebben we het niet over het tv-programma, maar wel over tuinieren. Maar is eigen kweek wel altijd gezond?
De preventie en gevolgen van de ziekte worden dan overal in de kijker gezet. Dit jaar is er nog een extra focus: het belang van het uitstrijkje na de menopauze.
Op 13 april organiseerden wij samen met het LHP een avondsymposium rond veerkracht en burn-out. 38 huisartsen en andere eerstelijnswerkers kregen onder meer een bevlogen lezing door Michaël Portzky.
Met de slogan Mazelen, geen kinderziekte! roept de Vlaamse overheid alle volwassenen op om hun vaccinatiestatus te controleren tijdens de Europese vaccinatieweek van 24 tot 30 april.
Doe vanaf 30 april mee aan de 10.000-stappenclash en maak van jouw gemeente de actiefste van Limburg.
Het thema valpreventie wordt van 18 tot 24 april met meer dan 80 acties onder de aandacht gebracht in Limburg tijdens de vijfde Week van de Valpreventie.
Het is lente! Het zonnetje schijnt en de natuur leeft op. Maar hoe kan je op een milieuvriendelijke én gezonde manier onkruid en ongedierte bestrijden?
Het is lente, en dan kriebelt het om in de tuin te werken. Maar hoe kan je op een milieuvriendelijke manier onkruid en ongedierte bestrijden?
Kom op tegen Kanker heeft een actieplan klaar om mensen beter te beschermen tegen gedwongen meeroken.
Scholen, jongeren, zorgverstrekkers… kunnen hier terecht voor allerhande informatie over roken en rookstop.
De zelfmoordlijn beantwoordde in 2015 meer dan 18.000 oproepen, een verdubbeling op vijf jaar tijd.
Van 18 tot en met 24 april vindt de vijfde Week van de Valpreventie plaats.
valpreventie
Werken aan veerkracht kan overal, ook in jouw gemeente, organisatie, bedrijf, school of vereniging! Onder het motto Samen veerkrachtig! biedt Logo Limburg heel wat inspiratie om aan de slag te gaan.
Het VIGeZ nodigt alle Vlaamse gemeenten uit om deel te nemen aan de driejaarlijkse bevraging die peilt naar het gezondheidsbeleid voor de bevolking.
De stad Genk is een van de vijf Vlaamse pilootsteden van het geestelijk gezondheidsproject ‘Warme Steden’.
Logo Limburg heeft drie nieuwe gezondheidsrally's in haar educatieve aanbod! De nieuwe zoektochten gaan over de bevolkingsonderzoeken naar kanker.
In maart vormt Bokrijk het decor voor een vorming over suïcidepreventie bij jongeren. Jeugdhulpverleners worden er ondergedompeld in de thema's die relevant zijn om in te zetten op suïcidepreventie.
De vijfde editie van de Week van de Valpreventie nadert met rasse schreden, en dus maken wij jullie graag warm om dit thema van 18 tot 24 april onder de aandacht te brengen.
Het Centrum voor Kankeropsporing stelt dat het belangrijkste objectief van de gezondheidszorg - naast een langer leven - ook kwaliteit van het leven moet zijn.
Is jouw gemeente de actiefste van Limburg? Schrijf je nu in voor de 10.000-stappenclash en stap samen met je buren virtueel de wereld rond op weg naar de overwinning.
Meer veerkracht in jouw bedrijf of organisatie? Doe dan mee met de complimentendag op 1 maart 2016. Dat is helemaal niet moeilijk en het werkt!
Complimentenactie
Kom op tegen Kanker lanceert de campagne ‘Binnen roken is nooit oké’. Zo wil ze misverstanden over meeroken de wereld uithelpen en ouders aanzetten niet meer in huis en in de auto te roken.
Uit de rookenquête van de Stichting tegen kanker blijkt dat 64 % van de Belgische rokers wil stoppen.
Tijdens deze studiedag maak je kennis met de praktijkrichtlijn valpreventie voor woonzorgcentra.
Logo Limburg bedankt iedereen voor de fijne samenwerking in 2015. We wensen jou en je familie een fijne Kerst en een gezond en gelukkig 2016.
De website www.gezondopvoeden.be werd recent uitgebreid met tips rond veerkracht en mentaal welbevinden.
De laatste cijfers rond zelfdoding van 2013 werden bekend gemaakt door het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen